Menu

Carlsberg Croatia predstavio novu liniju limenki

Linija u koju je uloženo gotovo 3.5 milijuna eura otvorila je desetke novih radnih mjesta, a omogućit će i proširenje izvoza Somersbyja

Koprivnica, 10. svibnja 2022. – Carlsberg Croatia u utorak je koprivničkom pogonu svečano otvorila modernu liniju za punjenje limenki. Uvođenjem nove linije, u koju je uloženo gotovo 3.5 milijuna eura, otvorena su nova radna mjesta, a volumen proizvodnje povećat će se za procijenjenih 46 posto. Linija će također omogućiti proširenje izvoza Somersbyja, popularnog cidera koji se već sada izvozi u više od 20 zemalja.

Svečanom otvorenju prisustvovali su Marcin Burdach, predsjednik uprave Carlsberg Croatia, Lars Lehmann, izvršni potpredsjednik Grupacije Carlsberg za centralnu i istočnu Europu, Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, župan Koprivničko- križevačke županije Darko Koren, te Njegova Ekselencija Ole Frijs-Madsen, veleposlanik Kraljevine Danske u Hrvatskoj.

„Hrvatska je važno tržište za Carlsberg Grupaciju što pokazuje i ova vrijedna investicija koja je od velikog značaja za Hrvatsku i tržišta izvoza. Grupacija kontinuirano ulaže u Hrvatsku i vjerujemo kako nas na ovom tržištu čeka još puno prilika za rast i razvoj.“, kazao je Lars Lehmann, izvršni potpredsjednik Grupacije Carlsberg za istočnu Europu.

Uz postojeće linije za punjenje staklenih i PET boca, kao i bačvi, dodavanje linije za punjenje limenki omogućuje kompaniji Carlsberg Croatia da u značajnijoj mjeri zadovolji potrebe potrošača za lokalno proizvedenim pivom i ciderom. Pogon u Koprivnici najmoderniji je u ovome dijelu Europe i značajan je za uspješno poslovanje cjelokupne Grupacije. Somersby se u Hrvatskoj proizvodi već više od desetljeća, odakle se izvozi na atraktivna tržišta kao što su  Njemačka, Belgija, Češka, Nizozemska, Singapur, Tahiti i brojna druga. Puštanjem u rad nove linije dodatno će se proširiti izvoz ovog cidera na još više svjetskih tržišta

„Uvođenje nove linije limenki direktni je odgovor na potrošačke trendove koji pokazuju kako su limenke pakiranje koje je sve traženije na tržištu i bilježi kontinuirani rast. Redovito pratimo navike naših potrošača i zato vjerujemo kako nova linija limenki pruža priliku za širenje kako domaćeg poslovanja, tako i izvoza. Važan dio naše višemilijunske investicije jest i zapošljavanje više od 20 novih djelatnika jer jedino uz izvrsne zaposlenike možemo osigurati najviše standarde i primjenu modernih tehnologija. Nastavljamo ulagati u poslovanje i vještine naših zaposlenih kako bismo zajedničkim snagama iskoristili nadolazeće prilike pred nama.“, izjavio je Marcin Burdach, predsjednik uprave Carlsberg Croatia, dodavši kako će na novoj liniji limenki puniti i njihov najvažniji domaći brend, Pan pivo.