Menu

Politika privatnosti

Grupacija Carlsberg razumije da je sigurnost vaših osobnih podataka iznimno važna i predano ćemo poštivati vašu privatnost te čuvati vaše osobne podatke.

Ova politika o privatnosti određuje kako Carlsberg Croatia d.o.o., Koprivnica Ulica Danica 3, OIB: 09520995772 (Carlsberg, mi, nas, naš) koristi vaše osobne podatke te mjere koje je poduzelo kako bi zaštitilo vaše informacije i čuvalo ih na sigurnom.  

Ova politika odnosi se na vas ako kupite proizvode od nas, primate od nas usluge, sudjelujete u našim događajima ili promocijama ili na neki drugi način komunicirate s nama, uključujući korištenje naših internetskih stranica ili komunicirate li s nama preko društvenih mreža.

Molimo da odvojite malo vremena kako biste detaljno pregledali ovu politiku (zajedno s politikama o kolačićima www.carlsbergcroatia.hr/politika-o-kolacicima/ i uvjetima korištenja www.carlsbergcroatia.hr/uvjeti-koristenja/ te bilo koje druge dokumente koji se u njima navode, ako koristite jednu od naših internetskih stranica). Ako ste naš klijent, daljnje napomene  o tome kako koristimo vaše osobne podatke mogu se nalaziti u ugovoru koji ste sklopili sa nama.. Daljnje napomene naglašavaju koja je namjena od vas prikupljenih osobnih podataka, zajedno sa mogućnošću uključivanja i isključivanja pojedinih namjena.

Ova politika o privatnosti objašnjava našu praksu vezanu uz privatnost i pokriva sljedeća područja:

 1. Koje osobne podatke prikupljamo
 2. Što radimo s vašim osobnim podacima
 3. Kako koristimo kolačiće
 4. Vaše korištenje soba za čavrljanje, oglasnih ploča i drugih interaktivnih foruma
 5. Kako štitimo vaše osobne podatke
 6. Vaša prava i načini na koje nas možete kontaktirati
 7. Ažuriranje politike
 • Koje osobne podatke prikupljamo

Prikupljamo i obrađujemo neke ili sve od sljedećih osobnih podataka o vama:

 • Informacije o vama  vaše ime, adresa, adresa elektronske pošte, broj telefona, naziv na društvenim mrežama, spol, datum rođenja ili slika, ili detalji o vašem poslodavcu i vašoj poziciji
 • Detalji vaših transakcija i povijesti kupovanja. Detalji o kupovini i drugim transakcijama koje steizvršili, uključujući preko naših internetskih stranice ili putem drugih kanala, uključujući adresu za dostavu i detalje o kupljenim proizvodima.   
 • Detalji plaćanja. Detalji plaćanja koje ste koristili kako biste kupili naše proizvode i usluge, poput kreditne ili debitne kartice, broja kartice i do kad kartica vrijedi.  
 • Informacije koje prikupimo o vašem sudjelovanju u promotivnim aktivnostima i nagradnim igrama ili tijekom prisustvovanja na našim događajima. Informacije koje se nalaze u vašim prijavnicama, snimkama koje ste vi ili mi napravili, detalji o vašim gostima povezano s bilo kakvim promotivnim aktivnostima i nagradnim igrama u kojima ste sudjelovali ili druge informacije povezane s vašim prisustvovanjem na našim događajima, uključujući bilo kakve prehrambene zahtjeve ili zahtjeve za pristup koje možete imati.
 • Informacije o vašim interesima. Detalji o hobijima ili aktivnostima kojima se bavite], [detalji o osobnim interesima]
 • Informacije o marketinškim preferencijama. Detalji o vašim sklonostima glede marketinga i komunikacije i informacije koje prikupimo, a koje nam pomažu u određivanju koji vam proizvodi i usluge mogu biti zanimljivi.  
 • Informacije o korištenju soba za čavrljanje, oglasnih ploča, stranica društvenih mreža i drugih interaktivnih foruma uključujući sve komentare, slike, video snimke i druge informacije koje objavite na internetu.  
 • Informacije dobivene istraživanjem. Vaši odgovori na pitanja u istraživanja tržišta koje provodimo. 
 • Naša komunikacija s vama uključujući bilo kakve povratne informacije, pritužbe i komentare koje ste nam omogućili telefonom, elektronskom poštom ili putem društvenih medija ili zapisi o bilo kakvoj međusobnoj komunikaciji bilo na papiru, putem elektronske pošte ili osobno. Ako ste s nama komunicirali telefonom, prikupit ćemo detalje vašeg telefonskog broja koji ste koristili kako biste nas nazvali, te bilo koje informacije koje smo prikupili putem telefonske snimke.  
 • Informacije o kreditnim i protuzakonitim poslovima. Informacije povezane s vašom financijskom situacijom, vašom kreditnom sposobnošću ili nekim kriminalnim ili protuzakonitim aktivnostima koje ste, a koje ste nam omogućili vi ili treća strana
 • Tehničke informacije. Uključujući adresu internetskog protokola (IP) koja se koristi kako bi spojila vaše računalo na Internet, ili vaše informacije za prijavu, vrstu preglednika i verziju, postavke vremenske zone, vrste i verzije, uključen preglednik, operativni sustav i platforma.
 • Informacije o vašim posjetima naših internetskih stranica. Uključujući potpun usklađeni lokator sadržaja (URL) odabir do, kroz i s naših internetskih stranica (uključujući datum i vrijeme), [proizvode koje ste gledali ili tražili], stranice kojima ste pristupali, vrijeme odgovora stranice, pogreške pri prijenosu, duljinu posjeta određenim stranicama, informacije o interakciji na stranici (poput pregleda od gore prema dolje, odabir pritiskom gumba i prelazak mišem) te metode koje se koriste za prelazan sa stranice.

Izvori osobnih podataka

Velik dio osobnih podataka koje imamo o vama prikupljamo direktno od vas ili direktnom interakcijom s vama putem naših internetskih stranica ili društvenih mreža. Možemo također primiti vaše osobne podatke iz drugih izvora, uključujući poslovne partnere, podugovaratelje koji nam pružaju financijske usluge, tehničke usluge i usluge dostave, oglašavačke mreža, analitičare, pružatelje informacija o pretraživanjima, referentne agencije za kreditiranje, baze podataka za borbu protiv prijevare i druge baze podataka treće strane, uključujući popise sankcija i poslovne informacije i alate za istraživanje.    

Osjetljivi osobni podaci

U skladu sa zakonom o zaštiti podataka, određene kategorije osobnih podataka smatraju se posebno osjetljivima pa stoga trebaju posebnu zaštitu. Te kategorije uključuju zdravstvene podatke, rasno ili etničko podrijetlo, politička uvjerenja, članstvo u sindikatu ili vašu seksualna orijentacija, te genetske i biometričke podatke. Informacije koji se tiču kaznenih presuda i progona također se smatraju osjetljivim po Europskom zakonu o zaštiti podataka.

U ograničenim slučajevima, prikupljamo takve osjetljive podatke, na primjer, kada obrađujemo zahtjeve za posebnim medicinskim ili pomoćnim pristupom ili vašim specifičnim prehrambenim zahtjevima u vezi s vašim prisustvom na nekom događaju, a koji mogu ukazivati na vaša vjerska uvjerenja, npr. halal ili košer jela, ili gdje poduzimamo određene pozadinske provjere o vama koje mogu otkriti informacije o prethodnim kaznenim presudama. Pristupamo ovim osjetljivim osobnim podacima u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka, uključujući ono navedeno u nastavku, u poglavlju "Što radimo s vašim osobnim podacima".

 • Što radimo s vašim osobnim podacima

U skladu s Europskim zakonom o zaštiti podataka (Europski zakon o zaštiti podataka) moramo ustanoviti i obavijestiti vas o pravnome temelju ili „osnovi“ u skladu s kojima koristimo vaše osobne podatke  .  Za svaki navod u nastavku naveden dolje, napominjemo i svrhu za koju koristimo i otkrivamo podatke te na osnovu čega temeljimo našu upotrebu.

Ovisno o tome kako komunicirate s Carlsbergom, koristiti ćemo vaše osobne podatke za sljedeće svrhe: 

 • Za omogućavanje i upravljanje proizvoda i usluga koje ste zatražili t Kako bismo ispunili naše obveze preuzete bilo kojim ugovorom između vas i nas, uključujući ugovaranjedostave, provedbu ili otkazivanje narudžbe, kako bismo vam omogućili informacije, proizvode i usluge koje ste zatražili od nas te kako bismo vas obavijestili o promjenama vezanim uz naše proizvode i usluge. 

Pravna osnova: provedba ugovora, legitimni interesi (kako bismo ispunili naše obveze preuzete bilo kojim ugovorom između vas i nas te kako bismo vas obavijestili o primjenama vezanim uz naše proizvode i usluge)

 • Za učinkovitu komunikaciju s vama t Kako bismo odgovorili vaša pitanja, komentare, pritužbe ili druge komunikacije uključujući bilo kakve upite o našim proizvodima 

Pravna osnova: legitimni interesi (kako bismo mogli komunicirali s vama i omogućili vam proizvode i usluge), pravni zahtjevi  

 • Za praćenje aktivnosti i bilježenje naše komunikacije s vama t Kako bismo pratili komunikaciju s vama, uključujući osiguravanje kvalitete usluge, postupanje u skladu s procedurama i u svrhe obuke. 

Pravna osnova: legitimniinteresi (kako bismo osigurali kvalitetu naših proizvoda i usluga)

 • Za snabdjevanje s marketinškim materijalima  Kako bismo vam omogućili informacije putem [pošte, elektronske pošte, telefona, SMS-a ili na internetu ili putem oglašavanje na društvenim mrežama) o proizvodima i uslugama koje vam nudimo u slučajevima da su ti proizvodi i usluge slični onima koje ste već kupili ili o kojima ste se raspitivali ili kada ste pristali da vas se kontaktira u te svrhe. [Također možemo koristiti vaše informacije za oglašavanje proizvoda i usluga odabranih poslovnih partnera .]  Kada to od nas traži zakon, tražit ćemo vaš pristanak prilikom prikupljanja podataka kako bismo provodili slične marketinške aktivnosti. Omogućit ćemo vam onemogućavanje daljnje komunikacije ili obustavu slanja daljnjih reklama elektronskim putem ili možete onemogućiti takvu vrstu marketinga u bilo kojem trenutku kontaktirajući nas koristeći informacije za kontakt koje se nalaze u poglavlju „Kontakt“ u nastavku. 

Pravna osnova: pristanak, legitimniinteresi (informirati vas o novostima vezano uz naše proizvode  usluge)

 • Za razumijevanje naših klijenata i omogućavanje personaliziranja naših proizvoda i usluga    Možemo analizirati osobne podatke koje čuvamo kako bismo izmjerili ili razumjeli učinkovitost oglašavanja koje pokazujemo vama i drugima te da vam omogućimo relevantno oglašavanje. Možemo prijaviti skupne informacije našim oglašavačima te vama predočiti prijedloge i preporuke, našim korisnicima i korisnicima naših internetskim stranicama o proizvodima ili uslugama koje vas mogu zanimati

Pravna osnova: legitimni interesi (osigurati kvalitetu naših proizvoda i usluga, omogućiti nam da poboljšamo naše proizvode i usluge te omogućiti vama sadržaj i usluge na našim internetskim stranicama)

 • Za provedbu naših promotivnih aktivnosti i nagradnih igara t Ako sudjelujete u promotivnim aktivnostima i nagradnim igrama, za provođenje takvih promocija i nagradnih igara, uključujući i obavijesti ako ste osvojili. Ako osvojite nagradu, u skladu s lokalnim zakonom, svoje osobne podatke i osobne podatke vaših gostiju možemo učiniti dostupnim na našim internetskim stranicama i stranicama društvenih medija i u priopćenju. Te pojedinosti također možemo učiniti dostupnima trećim stranama koje možda trebaju ove informacije za potrebe ostvarivanja nagrada 

Pravna osnova: pravne obveze, provedba ugovora, legitimniinteresi (kako bismo uspješno provodili naše promotivne aktivnosti i događaje).  

 • Za provedbu događaja. Ako prisustvujete događaju koji smo organizirali ili na drugi način podržavali, možemo koristiti vaše osobne podatke, uključujući posebne prehrambene zahtjeve, i pomoć pri pristupu događaju, a povezano s provedbom događaja

Pravna osnova: zakonski interesi (kako bi omogućili provedbu događaja te kako bismo omogućili i zadovoljili vaše posebne zahtjeve i potrebe tijekom događaja), izričit pristanak (ako je potreban)  

 • Za sprječavanje prijevare. Mi i druge organizacije možemo imati pristup te koristiti određene informacije kako bi spriječili prijevaru, ako nas na to obvezuju mjerodavni propisi ili primjeri najbolje prakse, u svakome trenutku. Ako se predaju netočne ili lažne informacije te se posumnja na ili utvrdi prijevara, detalji se mogu proslijediti agencijama za sprječavanje prijevare i drugim organizacijama te mogu biti snimljene ili od strane nas ili njih. 

Pravna osnova: pravne obveze, legitimniinteresi (kako bi osigurali da pripadate u profil razumnog rizika te kako bi pomogli u sprječavanju kriminala i prijevare), značajan javni interes.

 • Za provedbu određenih provjera o vama, poput KYC (Know Your Customer – Upoznaj svojeg kupca) i provjere kreditne sposobnosti. Ako ste klijent ili potencijalni klijent, možemo upotrijebiti vaše osobne podatke za provođenje određenih provjera u vezi s vama (ili vašom tvrtkom). U vezi s tom svrhom, možemo otkriti vaše podatke nadležnim tijelima, uključujući kreditnim referentnim agencijama, državnim agencijama i agencijama za prevenciju prijevara. Agencije za provedbu zakona mogu pristupiti i koristiti te informacije. Mi i druge organizacije koje pristupaju i upotrebljavaju informacije koje su takve agencije zabilježile, to možemo učiniti i izvan države u kojoj imate prebivalište ili sjedište.

Pravna osnova: pravna obveza, pravni zahtjevi, značajan javni interes, zakonski interesi (kako bi pomogli u sprječavanju kriminala i prijevare).  

 • Za poboljšavanje i vođenje naše internetske stranice te za osiguranje da je sadržaj relevantan t  Kako bismo osigurali da samo odrasli punoljetni ljudi gledaju i komuniciraju na našim internetskim stranicama; kako bismo poboljšati naše internetske stranice i osigurati da se sadržaj prikazuje na najučinkovitiji način za vas i vaše računalo; za upravljanje našim internetskim stranicama i za interne operacije, uključujući rješavanje problema, analizu podataka [(uključujući analizu podataka o prometu)], testiranje i istraživanja, statističke i istraživačke svrhe; za omogućavanje da sudjelujete / registrirate se za interaktivne značajke naše usluge; kao dio naših nastojanja da naše internetske stranice budu sigurne; kako bi se osiguralo da se sadržaj s naših internetskih stranica prezentira na najučinkovitiji način za vas i vaš uređaj, što može uključivati donošenje vaših podataka poslovnim partnerima, pružateljima usluga te analitičarima i tražilicama. 

Pravna osnova: legitimni interesi (kako bi mogli upravljati našim stranicama i omogućiti vam sadržaj i usluge na našim internetskim stranicama), prave obveze

 • Za reorganizaciju ili unošenje promjena u naše poslovanje - U slučaju da: (i) podliježemo pregovorima za prodaju našeg poslovanja ili njegovog dijela trećoj strani; (ii) smo prodani trećoj strani; ili (iii) provodimo reorganizaciju, možda ćemo morati prenijeti neke ili sve vaše osobne podatke relevantnoj trećoj strani (ili njihovim savjetnicima) kao dio bilo kakvog procesa dubinske analize u svrhu analize bilo kakve predložene prodaje ili reorganizacije. Možda ćemo također morati prenijeti vaše osobne podatke toj reorganiziranoj pravnoj osobi ili trećoj strani nakon prodaje ili reorganizacije kako bi ih mogli koristiti u istu svrhu kao što je navedeno u ovim pravilima o privatnosti t

Prava osnova: legitimnii interesi (kako bi omogućili promjene u našem poslovanju), pravne obveze

 • Za poštivanje pravnih zakona i propisa t Možemo obrađivati vaše osobne podatke kako bismo udovoljili zahtjevima navedenim u zakonima i propisima, što može uključivati otkrivanje osobnih podataka trećim stranama, uključujući osiguravatelje, sudske usluge i / ili regulatore ili agencije za provedbu zakona u svezi s upitima, postupcima ili istragama takvih strana bilo gdje u svijetu ili gdje je to potrebno t

Pravna osnova: pravne obveze, zakonski zahtjevi, zakonski interesi (kako bismo surađivali s nadležnim zakonskim i nadležnim institucijama).  

Ako imate kakva pitanja o pravnim osnovama na koja se oslanjamo, molimo da nas kontaktirate koristeći informacije za kontakt koje se nalaze u poglavlju „Kontakt“ u nastavku.

Otkrivanje vaših informacija

Pored gore spomenutih trećih osoba, možemo također otkriti vaše osobne podatke svakom članu naše Grupacije, što znači našim podružnicama, našim krajnjim holding društvima i njihovim podružnicama, koja ih mogu koristiti u vezi s bilo kojom gore navedenom svrhom. Također ćemo vaše osobne podatke podijeliti s pružateljima usluga treće strane (poput pružatelja marketinških usluga, usluga informatičke podrške, ili administrativnih usluga) koji ih mogu obraditi u naše ime za bilo koju gore navedenu svrhu.

[Ne otkrivamo podatke o pojedincima koji se mogu identificirati našim oglašavačima, ali im možemo pružiti skupne informacije o našim korisnicima (na primjer, možemo ih obavijestiti da je 500 muškaraca u dobi mlađoj od 30 godina pregledalo njihov oglas u bilo kojem danu). Možemo također koristiti takve skupne informacije kako bismo oglašavačima pomogli da dođu do vrste publike koju žele ciljati (na primjer, žene na određenoj lokaciji). Možemo upotrijebiti osobne podatke koje smo prikupili od vas kako bismo mogli zadovoljiti želje naših oglašavača prikazivanjem oglasa za tu ciljanu publiku.

 • Kako koristimo “kolačiće"?

Naše internetske stranice koriste kolačiće kako bi vas razlikovali od drugih korisnika. Pomažu nam u omogućavanju dobrog iskustva kada pregledavate naše stranice i za osiguravanje da je sadržaj važan za vas. Kako bi više saznali o tome kako koristimo kolačiće, molimo vas da pogledate našu Politiku o kolačićima na www.carlsbergcroatia.hr/politika-o-kolacicima/

 • Vaše korištenje soba za čavrljanje, oglasnih ploča I drugih interaktivnih foruma

Nudimo sobe za čavrljanje, oglasne ploče ili prostor za objavu poruka ili interaktivna područja gdje posjetitelji mogu postavljati komentare ili informacije za uživanje naših posjetitelja. Ako sudjelujete u sobama za čavrljanje, ostavljate komentare na oglasnoj ploči ili drugom interaktivnom području, osim čitanja naše politike o privatnosti, provjerite naše pravila za sobe za čavrljanje prije no što u njih uđete, budući da ćete biti obvezni poštivati ih. Kao što znate, sve što objavite na mreži dostupno je cijelom svijetu. Ne preuzimamo nikakve obveze i ne obvezujemo glede informacija koje dobrovoljno objavljujete.

 • Kako štitimo vaše osobne podatke

Gdje se pohranjuju vaši osobni podaci?

Podaci koje prikupljamo od vas mogu se prebaciti ili pohraniti na mjestima izvan EEA (Europskog ekonomskog područja). Podaci također mogu biti obrađeni od strane osoblja izvan EEA (Europskog ekonomskog područja) koji rade za nas ili jednog od naših dobavljača. To osoblje može biti uključeno, između ostalog, u ispunjavanje vaše narudžbe, obradu vaših podataka o plaćanju ili pružanje usluga podrške.   

Koliko se dugo čuvaju osobni podaci?

Osobni podaci koje imamo o vama neće se čuvati dulje no što je dozvoljeno zakonom i čuvat će se samo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjavanje vaše narudžbe proizvoda, usluga ili informacija niti će biti korišteni za u bilo koje druge svrhe od onih navedenih u poglavlju „Što radimo s osobnim informacijama“ gore.

Na primjer, možemo zadržati određene detalje transakcija i komunikacije do isteka roka za potraživanja koja proizlaze iz transakcije ili koje je u skladu sa zakonskim obvezama glede zadržavanja takvih podataka.   

Otkrivanje vaših informacija izvan EEA

Kada prenosimo osobne podatke iz Europskog ekonomskog područja (EEA) u države izvan EEA  , možda ćemo morati poduzeti odgovarajuće mjere kako bismo očuvali relevantne osobne podatke. Europska Komisija je navela određene države izvan EEA kao države koje nude gotovo istovjetnu razinu sigurnosti za podatke kao i one navedene u propisimao zaštiti podataka  EEA i stoga nije potrebno poduzimati dodatne mjere sigurnosti pri prijenosu osobnih podataka u tim nadležnostima. U državama u kojima nema tog odobrenja  koristit ćemo odgovarajuće sigurnosne mjere za zaštitu svih osobnih podataka tijekom prijenosa, poput Modela ugovornih klauzula ili obvezujućih poslovnih pravila koja je odobrila Komisija, a koje su skladu s mjerodavnih pravnim zahtjevima. 

Molimo da nas kontaktirate koristeći detalje za kontakt navedene u poglavlju „Kontakt“ u nastavku ako biste željeli vidjeti primjerak određenih mjera koje se odnose na prijenos vaših osobnih podataka.

Zašto trebamo štititi osobne podatke?

Poduzet ćemo sve razumne korake kako bismo osigurali da se vaši osobni podaci sigurno obrađuju i u skladu s ovom politikom o privatnosti.

Sve informacije koje nam omogućite pohranjeni su na našim sigurnim serverima.

Tamo gdje vam je dana (ili ste je sami izbrali) lozinka koja vam omogućava pristup određenim dijelovima naših internetskih stranica, odgovorni ste ju čuvati  u tajnosti. Molimo vas da ne dijelite svoju lozinku s nikim.

Nažalost, prijenos informacija putem Interneta nije u potpunosti sigurno. Iako ćemo se mi potruditi da zaštitimo vaše osobne podatke, ne možemo garantirati sigurnost vaših osobnih podataka koji se objavljuju na našim internetskim stranicama – bilo kakav prijenos je na vlastiti rizik. Jednom kad ste primili svoje informacije, koristi ćemo stroge procedure i sigurnosne mjere kako bismo spriječili neodobren pristup.  

Što je s poveznicama na druge stranice?

Naše internetske stranice i stranice društvene mreže za fanove, s vremena na vrijeme, sadržavat će poveznice na i s internetskih stranica naših partnerskih mreža. Ako pratite poveznicu na bilo koju od tih internetskih stranica, molimo da upamtite da one imaju svoje politike o privatnosti i da ne prihvaćamo odgovornost za te politike. Molimo provjerite te politike prije nego što objavite svoje osobne podatke na time stranicama.

 • Vaša prava i načini na koje nas možete kontaktirati

Marketing

Imate pravo zatražiti nas da ne obrađujemo vaše osobne podatke u svrhe oglašavanja. Obično ćemo vas obavijestiti ili osigurati vaš pristanak (prije prikupljanja podataka) ako namjeravamo koristiti vaše podatke u te svrhe ili ako namjeravamo otkriti vaše informacije trećoj strani u te svrhe. Imate pravo spriječiti takvu obradu označavajući određena polja na formularima koja koristimo za prikupljanje vaših podataka ili pritiskom na gumb odjave na dnu svake elektronske poruke koju vam šaljemo u marketinške svrhe. Također, imate pravo u bilo kojem trenutku [kontaktirati nas [[email protected]

Ažuriranje informacija

Koristi ćemo razumne napore kako bismo osigurali da su vaši osobni podaci ispravni. Kako biste nam u tome pomogli,, trebate nas obavijestiti u slučaju bilo kakvih promjena vaših osobnih podataka koje ste nam omogućili kontaktirajući nas koristeći detalje za kontakt navedene u poglavlju „Kontakt“ 

Vaša prava

Ako se nalazite u EEA tijekom vaše komunikacije s nama , pod određenim okolnostima imate pravo tražiti da (vam):

 • Omogućimo daljnje detalje o tome kako koristimo i obrađujemo vaše osobne podatke;
 • Omogućimo kopiju osobnih podataka koje imamo o vama;
 • Ispravimo netočnosti osobnih podataka i popunimo bilo koje nepotpune osobne podatke koje obrađujemo o vama;
 • Izbrišemo osobne podatke kada više nemamo osnove za njihovu obradu; i
 • Ograničimo način obrade vaših osobnih podataka dok razmatramo upit koji ste poslali;

Nadalje, pod određenim okolnostima, imate pravo:

 • Povući pristanak, u slučajevima kad se obrada temelji na pristanku;
 • Zatražiti od nas da proslijedimo osobne podatke koji ste nam omogućili i koje mi još uvijek imamo, trećoj strani elektroničkim putem;
 • Uložiti prigovor obradi osobnih podataka koje obrađujemo na osnovi legitimnih interesa“ ili „javnog interesa!, osim ako naši razlozi obrade podataka nemaju veću težinu od vaših interesa, prava i sloboda; i
 • Uložiti prigovor na direktni marketing (uključujući profiliranje u te svrhe) u bilo koje vrijeme.

Ova prava podliježu odgovarajućim iznimkama kako bi zaštitili javni interes (npr. sprječavanje ili otkrivanje kriminalnih radnji) i naši interesi (npr. održavanje pravnih povlastica) i ne moraju biti dostupne u državi u kojoj se nalazite.

Ako imate određeno pravo, možete ga ostvariti putem [email protected]

Ako niste zadovolji s našim korištenjem vaših osobnih podataka ili našim odgovorom na provedbu tih prava, možete poslati žalbu kompanije u Ured [email protected]

Kontakt

[Naš određen predstavnik za europske zakone za zaštitu podataka je [email protected] , Ulica Danica 3, Koprivnica.

Pitanja, komentari i zamolbe vezane uz ovu politiku o privatnosti su dobrodošli i trebate ih uputiti na [email protected]

Također, možete nas kontaktirati na:

 • Ažuriranje politike

Sve promjene ove politike o privatnosti bit će objavljene na ovoj stranici, a gdje je to potrebno, o njima ćete biti informirani putem poruka elektronske pošte. Molimo vas da često provjeravate je li došlo do promjena ili nadopuna ove politike o privatnosti.

Ova politika o privatnosti posljednji je puta ažurirana u svibnju 2018

Ažurirano: svibanj 2018.

 

Pravne osnove za korištenje osobnih podataka

 

Ovo su glavne pravne osnove kojima opravdavamo naše korištenje vaših osobni podataka:

Pristanak: u slučajevima u kojima ste pristali da mi koristimo vaše osobne podatke (dobit ćete obrazac za pristanak vezan uz korištenje  [i možete povući svoj pristanak na način opisan u ovoj politici o privatnosti ILI [umetnite načine za povlačenje pristanka]).

Ispunjenje ugovora: u slučajevima kada su vaše informacije potrebne za sklapanje ili ispunjavanje našeg ugovora s vama. .

Pravna obveza: u slučajevima kad moramo koristiti vape podatke kako bismo ispunili svoje zakonske obveze.  

Zakoniti interesi: u slučajevima kada koristimo vaše podatke kako bismo ostvarili zakonite interese i naši razlozi za korištenje imaju veću težinu nad  vašim pravima na zaštitu osobnih podataka..

 

Ovo su glavne pravne osnove koje se obično koriste kao opravdanje za korištenje posebnih kategorija vaših osobnih podataka i podataka o kaznenim presudama:

Pravne osnove: u slučajevima kada su vaše informacije potrebne za uspostavu, obranu, progon ili podnošenje zahtjeva protiv vas, nas ili treće strane.

U značajnom javnom interesu: obrada je neophodna iz razloga značajnog javnog interesa, a na temelju EU ili lokalnih zakona.  

Izričit pristanak: dali ste izričit pristanak za obradu vaših osobnih podataka u jednu ili više svrha. Slobodni ste povući taj pristanak kontaktirajući nas na način opisan u poglavlju Kontakt gore. Ako to činite, možda vam više nećemo moći prodavati svoje proizvode ili usluge koji zahtijevaju uporabu tih podataka.